Stal Eikelboom

Subtitle

Over de paarden

 

Shetlanders

Doerak

Hoi! Ik ben Doerak. Mijn naam klinkt stout en dat ben ik soms ook wel een beetje. Ik vind het leuk om met galopperen in de hoek te stoppen en om te draaien. Als we dan in de buitenbak zijn, neem ik vaak ook nog snel een hapje gras mee! Verder ben ik wel lief hoor! Ik heb niet zulke lange beentjes, daardoor lijkt het soms een beetje alsof ik waggel. In de zomer heb ik last van zomereczeem, ik ben allergisch voor hele kleine mugjes. Ik krijg erg veel jeuk en ga dan mijn manen, staart en billen schuren. Gelukkig hebben mijn baasjes spul waardoor ik minder jeuk heb!

Doodle

Hoi! Ik ben Doodle. Ik ben al erg lang op de manege. Ik loop bijna altijd voorop bij de shetjes, dit komt omdat ik best wel snel ben. Ik kan namelijk heel hard draven. Als kindjes niet op de goede manier sturen, loop ik gewoon rechtdoor! Dressuur kan ik heel erg goed, springen ook, maar soms ben ik daarbij een beetje stout. Ik vind buitenritten maken ook heel erg leuk! En tijdens ponykamp trek ik de grootste kar samen met mijn vriendinnetje Penotti.

Henkie

Hoi! Ik ben Henkie en ik hou van eten. Soms word ik dikkie dik genoemd, maar ik ben best trots op mijn buikje! Ik pas nog net tussen het karretje wat ik met ponykamp mag trekken! Mijn buikje is zelfs zo rond dat kindjes die opstappen zonder zadel soms aan de andere kant er weer afglijden. In de les loop ik altijd achter een andere pony aan, want alleen lopen doe ik niet graag. Springen vind ik wel erg leuk! En voor het karretje lopen ook. Vroeger deed ik altijd mijn hoofd naar beneden als een glijbaan, maar dat doe ik eigenlijk nooit meer. 

Libero

Hoi! Ik ben Libero. Ik ben samen met Hendrik op de manege gekomen in 2012. Net als Hendrik heb ik ook voor de kar gelopen. Ik was al wel meer gewend aan kindjes op mijn rug. Daarom kon ik eigenlijk meteen in de les meelopen. Ik sta het liefst in de wei, dus als kindjes mij na de les terug brengen kan ik soms best wel een beetje sterk zijn. Ik heb in de zomer ook erg jeuk aan mijn manen en staart, net als Doerak. Hier krijg ik ook spul voor.

Penotti

Hoi! Ik ben Penotti. Ik ben ook al heel erg lang op de manege. En er zijn een heleboel kindjes die op mij privé les hebben gehad. Ik vind eigenlijk alles leuk, ik kan springen, dressuur en ook buitenrijden. Samen met Doodle kan ik ook voor het karretje lopen tijdens ponykamp. Ik moet wel altijd achteraan lopen, dit komt omdat ik soms niet zo lief ben tegen de andere pony’s.

Pino

Hoi! Ik ben Pino. Ik ben de allerkleinste pony van de manege. Omdat ik zo klein ben, kan ik niet meelopen in de lessen, maar ben ik er gewoon voor de gezelligheid! Ik sta samen met Scoobydoo en Sil. Ik ben net een toverbal, want de ene keer ben ik wit, dan weer zwart en tussendoor ben ik grijs. Soms poetsen kindjes mij en dat vind ik erg fijn! Ik ben ook een keer net een teletubbie geweest, want toen was mijn vacht op mijn buik weg geschoren. Ik was toen namelijk een beetje ziek en toen gingen ze een echo maken, maar die kon niet door mijn dikke vacht heen.

Scoobydoo

Hoi! Ik ben Scoobydoo en ik hou van ontsnappen. Ik ben op de manege geboren in 2012. Mijn mama is Madelief. Ik stond samen met Sil en Pino, maar omdat ik niet meer uit de wei ontsnap, mag ik nu bij de andere shetten staan! Ik hou heel erg van aandacht en met kindjes knuffelen. Mijn manen zitten vaak heel erg wild, omdat ik overal in duik met mijn hoofd. Op mijn foto ben ik nog klein en schattig! Inmiddels ben ik al 4 jaar en heeft Linda mij geleerd hoe het met rijden allemaal moet!

Smokey

Hoi! Ik ben Smokey. Ik was de oudste shet van de manege. Daarom liep ik niet zo heel vaak meer mee met de lessen, maar ik vond het nog wel heel erg leuk! Voor het karretje vond ik ook heel erg leuk, maar daar vonden ze me te oud voor. Mijn allerbeste vriendje was Doerak, we stonden eigenlijk altijd samen en kriebelden elkaar vaak. Omdat ik al zo oud ben, heb ik een nieuw huisje gekregen, waar ik een nieuw paardenvriendje heb en een heel lief meisje dat af en toe op me rijdt!  

Star

Hoi! Ik ben Star. Ik ben niet zo groot en ik heb een hele mooie lange voor pluk. Ik kan goed meelopen in de les en dat vind ik ook heel erg leuk. Springen en dressuur vind ik allebei erg leuk. Ik ben soms wel een beetje eigenwijs en loop het liefst achter Doodle. Met ponykamp doe ik ook altijd mee met voetballen, dat vind ik super leuk! Ik was in de wei de baas en soms niet zo lief tegen de andere shetlanders, maar sinds Trigger en Macho er zijn, moet ik me beter gedragen!

Macho

Hallo! Ik ben Macho, de linker pony op de foto. In de zomer van 2014 ben ik op de manege gekomen. Ik heb net als Libero heel veel voor een karretje gelopen! Ik vind het erg gezellig met alle andere shetten op de manege. Met rijden moest ik nog een beetje wennen, want ik moest nog veel leren omdat het toch wat anders is dan voor een karretje lopen. Maar ik doen goed mijn best en ik kan heel goed springen! 

Pony's

Disney

Hoi! Mijn naam is Disney. De meeste van jullie kennen mij denk ik van de buitenritten, daarbij loop ik bijna altijd voorop. Ik vind dat heel erg leuk, maar soms ook wel een beetje spannend, er zijn zoveel enge dingen onderweg! Gelukkig ben ik wel dapper en loop ik overal langs als Anne zegt dat het echt wel kan. Ik heb vier veulentjes gehad de afgelopen jaren, Destiny, Disco, Shira en Isabella. Destiny en Shira zijn verkocht en Isabella is overleden. Disco is nog steeds op de manege en hij loopt ook al mee in de lessen! 

Duck

Hoi! Ik ben Duck. Soms ben ik een echte merrie en vind ik het niet leuk als andere pony's naast me lopen, dan heb ik daar geen zin in en kijk ik heel boos naar ze! Ik vind het leuk om in de les te lopen en om buitenritten te maken. Eerst vond ik springen een beetje eng, maar ik kan het al steeds beter en ik vind het ook leuker dan eerst!

Flip

Hoi! Ik ben dus Flip en ik hou erg van stilstaan! Ik ben op de manege gekomen toen ik 3 jaar was. Het ging toen niet zo goed met me, ik was heel mager en ziek en heel bang voor mensen. Gelukkig knapte ik snel op en leerde ik dat mensen helemaal niet zo eng zijn! Inmiddels kan ik alles, al vind ik springen niet zo geweldig en ben ik soms een beetje lui. Voetballen met alles wat ik maar tegenkom is mijn grootste hobby, jammer genoeg mag ik mijn poetsbak daar meestal niet voor gebruiken.

Haf

Hoi! Ik ben Haf. Officieel heet ik Nellisa, maar iedereen noemt mij Haf omdat ik een Haflinger ben. Eigenlijk ben ik overal goed in! Vooral springen en buitenritten maken vind ik erg leuk! Wormenkuren vind ik het allerlekkerst, vooral die met appelsmaak! 

 

Happie

Hoi! Mijn naam is Happie, maar vaak noemen jullie me happy. Dat vind ik niet erg, want ik ben ook vaak blij! Toen ik net kwam, zag ik er heel anders uit en was ik ook niet zo blij. Ik was toen heel mager. Eerst moest ik dikker worden en toen heb ik een beetje geleerd hoe ik mij moet gedragen tijdens de lessen. Vroeger vond ik het erg leuk om de verkeerde kant op te gaan. Nu ben ik ouder, wijzer en gedraag ik me (bijna!) altijd goed. In de zomer draag ik een netje tijdens de lessen, zo heb ik minder kriebels in mijn neus! Ik heb namelijk een beetje hooikoorts.

Kyra

Hoi! Ik ben Kyra en ik kom uit Hongarije. Ik had een verrassing in mijn buik toen ik kwam. Mijn buikje groeide namelijk wel erg hard. En ik kreeg een veulentje, Luna! Ze is inmiddels naar een nieuw baasje. Je kan wel aan me merken dat ik nog niet zo oud ben, want ik vind het leuk om soms een beetje ondeugend te zijn. Ik vind het namelijk leuk om de verkeerde kant op te gaan. En in het bos ga ik het liefst door de bosjes heen.

Lucinda

Hoi! Ik ben Lucinda. Ik ben al heel lang op de manege! En er zijn een heleboel kindjes die hun eerste les op mij hebben gereden. Ik ben de pony met de lastige peesbeschermers, want van de gewone krijg ik wondjes. Ik heb 2 veulens gehad, Bartje en Phineas. Phineas moest al heel snel geopereerd worden, hij had namelijk een zakbreukje. Gelukkig ging alles goed en heeft hij nu een nieuw baasje.

Nonja

Hoi! Ik ben Nonja. Ik ben de stoutste pony van de manege en dat vind ik heel leuk! Mijn oren flapperen als ik loop, vooral als ik stout ben, dan flapperen ze het hardst. Ik bok niet, ik steiger niet, ik ga gewoon de kant op die ik wil! Omdat de kindjes goed hun best doen en consequent zijn, word ik al wel braver. Springen vind ik erg leuk, net als buitenrijden. En tijdens ponykamp ben ik de voltige pony.

Pooh

Hoi! Ik ben Pooh. Eigenlijk heet ik Dommel, maar nu heet ik Pooh. Ik ben erg rustig en braaf, alleen in de wei ren ik soms wel eens hard. Ik ben al iets ouder dus daarom krijg ik altijd brok na de les. Dat vind ik heel erg lekker, dus dan trek ik altijd een been op tijdens het eten. Ik lijk soms wel een beetje op een merrie, want als ik met een andere pony sta te snuffelen ga ik heel hoog gillen.


                                                                                                                         

Porky

Hoi! Ik ben Porky. Ik ben klein en snel. Vroeger moest ik altijd achter Rody lopen, want anders ging ik véél te hard. Tussen de paarden was ik helemaal verschikkelijk, maar inmiddels kan ik alleen lopen en ook tussen de paarden. Springen kan ik erg goed, maar ik wil wel graag dat kindjes hun handen goed mee naar voren doen als ik spring. Doen ze dat niet, dan trek ik gewoon mijn hoofd naar beneden. Ik heb hele gevoelige manen, daarom vind ik het niet fijn als kinderen daar aan zitten.

Rody

Hoi! Ik ben Rody. Ik ben al heel lang op de manege. In het begin waren er nog wel dingen die ik eng vond, maar nu ben ik wel aan alles gewend. Met opzadelen sta ik het liefst los bij het vastmaken van de singel. Springen vind ik leuk en op de hei word ik helemaal blij! Ik krijg ook brok na het rijden, net als Pooh, wij behoren inmiddels een beetje tot de opa?s van de manege geloof ik.

Satino

Hoi! Ik ben Satino. Ik ben de baas van de kudde! Springen vind ik het leukste wat er is. Buitenrijden kan ik ook heel goed en wedstrijden gaan steeds beter, dat vond ik altijd een beetje spannend. Vooral alleen zijn in de bak vond ik niet leuk. Ik kan soms nog steeds wel een beetje druk zijn en ik heb graag voorzichtige ruiters. Bij het opzadelen hou ik er ook niet van om vast te staan, net als Sacha. Sacha blijft altijd braaf staan, maar ik loop altijd weg!

Sil

Hoi! Ik ben Sil. Ik ben in 2013 op de manege gekomen. Ik werd niet zo goed verzorgd, daarom was ik erg mager. Hier heb ik eerst de tijd gekregen om sterker te worden en ben ik naar de tandarts geweest. Het gaat nu zo goed met me dat ik bij de andere pony's kan staan! Linda is mijn baasje en ze rijdt op mij. Ik kan heel goed springen!

Wayra

Hoi! Ik ben Wayra. Ik ben op de manege gekomen in 2011. Mijn nek en rug zaten helemaal vast toen ik kwam. Door de dierenarts is dit losgemaakt en nu heb ik er geen last meer van. Ik ben de kleinste pony van de kudde en ik lijk best wel een beetje op Happie, maar ik ben een meisje! Als ik iets lekkers ruik, ga ik flemen, dan trek ik mijn bovenlip omhoog. Springen vond ik in het begin een beetje moeilijk, maar ik kan het al steeds beter.

Merries

Amy

Hoi! Ik ben Amy. Ik ben in 2005 op de manege geboren. Mijn moeder is Avance Z en 2 maanden voordat ik geboren moest worden heeft zij vast gelegen in de stal. Daardoor ben ik een maand te vroeg geboren en was ik heel erg klein en zwak. Omdat mijn moeder geen melk gaf ben ik grootgebracht met de fles. Nu ben ik sterk, groot, de baas van de kudde en loop ik mee in de lessen! Soms ben ik nog wel een beetje eigenwijs, maar ik leer me al steeds beter gedragen. Zelfs springen kan ik al goed en ik sleep bijna geen mensen meer mee.

Carola

Hoi! Ik ben Carola. Ik ben in 2007 geboren op de manege, mijn mama is Simonette. Na mijn geboorte ging het niet zo goed met me. Ik kon namelijk niet goed opstaan om te drinken, dus daar moest ik bij geholpen worden. Ik ben samen met Cinny opgegroeid en nu zijn we hele goede vriendinnetjes. Anne rijdt op mij en dat gaat al steeds beter! Ik vond namelijk eerst alles om mij heen heel eng, maar nu kan ik al buitenrijden en zelfs springen! Alleen zijn vind ik nog steeds niet zo leuk, dus ik ben blij dat ik altijd met mijn vriendjes om me heen in de wei sta.

Cinny

Hoi! Ik ben Cinny. Ik ben in 2007 geboren op de manege, mijn mama is Sunny. Mijn vriendinnetje is Carola. Gerrit rijdt op mij en het leukst vinden we springen. We gaan ook vaak op wedstrijd en dat kan ik heel goed! Ook samen buitenrijden is heel erg leuk, soms pakken we zelfs een boomstammetje mee! In de wei loop ik altijd achter de kindjes aan, want knuffelen vind ik heel erg fijn.

Helaas is Cinny op 9 maart 2016 ingeslapen. Ze had een wond op haar been waarbij het gewricht open was en ook het kraakbeen van haar kogel kapot was en zelfs een leven in de wei niet meer mogelijk zou zijn. Omdat het zo'n speciaal paard was, blijft ze wel op de site staan.

Kendy

Hoi! Ik ben Kendy. Ik ben in 1992 geboren, maar niet hier op de manege. Ik ben een fokmerrie geweest voordat ik hier kwam. In de les loop ik graag met mijn tong buiten mijn mond, daaraan herkent iedereen mij altijd. Ik heb voordat ik hier kwam L2 gelopen, maar nu loop ik gewoon gezellig in de lessen mee. Omdat ik zo braaf ben, mag ik de privé lessen lopen. Vroeger vond ik wedstrijden nog een beetje spannend, maar nu niet meer.  

Lulu

Hoi! Ik ben Lulu. Ik ben in 1993 geboren, maar niet op de manege. Toen ik op de manege kwam, kon ik nog helemaal niks. Ik leerde hoe ik moest rijden en ging in de lessen meelopen. Dat vind ik erg leuk en ik kan ook heel goed springen. Met poetsen ben ik soms niet zo lief en in de wei ook niet. Ik hou ervan als ik zachtjes gepoetst word. Ik krijg ook extra brokjes omdat ik al een beetje ouder ben. Mijn beste vriendinnetje is Kendy en als zij uit de wei gaat, ga ik het liefst mee.

Olivia

Hoi! Ik ben Olivia. Ik ben in 1996 geboren, voordat ik op de manege kwam ben ik fokmerrie geweest. Toen ik net op de manege was, moest ik nog erg veel leren. Ik liep een beetje slingerend en van springen snapte ik niet zoveel. Nu kan ik eigenlijk alles, ook buitenrijden. Als je goed naar mijn hoofd kijkt, zie je dat ik een litteken heb. Dit litteken komt doordat ik een trap heb gehad van een ander paard in de wei. De dierenarts heeft dit dichtgemaakt met nietjes en nu is het heel mooi!

Otje

Hoi! Ik ben Otje. Net als Olivia ben ik ook in 1996 geboren. Ik loop nu in de lessen mee. Hiervoor heb ik veel springwedstrijden gedaan met Anne op mijn rug, dit vond ik heel erg leuk. We zijn zelfs een keer de ring per ongeluk uitgesprongen, het reclamebord leek echt op een hindernis! Ik vind springen nog steeds heel erg leuk, maar stilstaan vind ik niet zo leuk. Omdat ik zo slim ben, weet ik van tevoren al wat ik moet doen in de les en ik heb nooit zoveel zin om te wachten. Maar ik luister wel goed hoor!

Winka

Hoi! Ik ben Winka. Ik ben in 2003 geboren. Toen ik net op de manege kwam, noemde iedereen mij lompo. Dit kwam omdat ik erg groot ben en met rijden nog wel eens een beetje lomp kon zijn. Ik ben zelfs wel een keer recht door de hindernis heen gelopen, hoe moet ik nou weten dat je erover heen moet?! Nu kan ik heel goed springen en mag heel vaak mee doen met de wedstrijden. Voor dressuur vind ik mezelf een beetje te groot. Tijdens de buitenritten mag ik mee als begeleiderspaard met Gerrit.

Ruinen

Alfons

Hoi! Ik ben Alfons. Ik ben in 2005 op de manege geboren. Mijn mama is Simonette, dus ben ik de broer van Carola. Ik vind springen en dressuur allebei heel erg leuk! Ik ben vroeger een keer over het hek in de wei heen gesprongen, toen liep ik tussen de stieren, oeps! Toen ik jong was, was ik nog wel een beetje bang, maar nu bijna niet meer. In de zomer word ik altijd bruin in plaats van zwart, dit komt door de zon.

Alladin

Hoi! Ik ben Alladin. Ik ben in 1998 geboren in Spanje. Toen ik drie was, ben ik op de manege gekomen en daar heb ik leren rijden. Vooral dressuur vind ik heel erg leuk en buitenrijden ook. Ik ben van Anne en we zouden eigenlijk weer heel graag mee willen doen aan wedstrijden. Dit hebben we vroeger al wel gedaan en ik vind het heel erg leuk. Ik vind het leuk om moeilijke dingen te doen, want anders vind ik rijden een beetje saai. Veel kindjes denken dat ik blind ben, omdat ik blauwe ogen heb, maar ik kan er heel goed mee zien!

Diplomaat

Hoi! Ik ben Diplomaat. Ik ben geboren in 2008 en mijn moeder is Sunny. Ik ben de halfbroer van Cinny en Emir. Disco is mijn vriendje, want we zijn samen opgegroeid. We stoeien nu nog steeds wel eens samen, ik ben dan wel een beetje lomp. Ik kan nu ook rijden en springen kan ik ook al. Mijn papa is Verdi (springpaard), dus het zit in mijn bloed! Gerrit rijdt op mij en we doen ook mee aan wedstrijden.

 

Disco

Hoi! Ik ben Disco. Ik ben geboren in 2009 en mijn moeder is Disney. Ik speel graag met Diplomaat. Ik ben nu oud genoeg om te leren rijden. Volgens Anne doe ik heel goed mijn best! Springen vind ik nog een beetje gek, maar op de weg ben ik dapperder dan mijn mama! Ik ga gewoon even staan kijken als er iets spannends is en dan loop ik weer door. Ik zie er een beetje uit als een cowboypaard! Inmiddels kan ik ook al meedoen met de les en zelfs met wedstrijden!

 

Elmo

Hoi! Ik ben Elmo. Toen ik op de manege kwam, noemde iedereen mij snorremans, want ik had een snor. Als je goed kijkt, kun je hem nu nog steeds een beetje zien. Ik loop in de lessen mee en dat vind ik heel erg leuk. Springen kan ik ook heel goed, alleen met wedstrijden vind ik het een beetje spannend. In het begin was ik niet zo lief tegen andere paarden, maar nu ben ik veel liever.  

Emir

Hoi! Ik ben Emir. Ik ben geboren in 2009 en mijn moeder is Sunny. Ik ben opgegroeid met Disco, Jojo en mijn oudere broer Diplomaat. Ik ben nu veel groter gegroeid dan Diplomaat en dan mijn zus Cinny. Toen ik twee of drie was heb ik een ongeluk in de wei gehad en moest ik een tijd op stal staan met mijn been in het verband. Nu gaat het weer helemaal goed. Ze zijn me nu aan het leren hoe ik moet rijden en dat kan ik al best wel goed!

Jojo

Hoi! Ik ben Jojo. Ik ben geboren in 2008, maar niet op de manege. Ik ben gekocht als vriendje voor Diplomaat. Ik ben opgegroeid samen met Diplomaat, Emir en Disco. Ik hou heel erg van knuffelen en ik loop nu al een tijdje mee in de lessen. In het begin werd ik soms een beetje een suiterbal, maar dat mag ik eigenlijk niet dus nu doe ik dat bijna niet meer! Springen vond ik eerst best moeilijk, maar dat kan ik nu heel erg goed!

 

Marinello

Hoi! Ik ben Marinello. Ik ben van Anne. Vroeger was ik best wel bang, maar nu steeds minder. Ik ben de baas van de kudde en ik hou heel erg van knuffelen. Pino vind ik ook heel erg lief, hij heeft ook een tijdje bij mij in de stal gestaan. Springen kan ik heel erg goed en vind ik super leuk!

Foto's

Nieuwste leden